IQ Flowers in de MediaIQ Flowers Nederland

Dit zijn volgens HOTIAD de beste Turkse Nederlanders

By 04/06/2017 juni 18th, 2017 One Comment

Dit zijn volgens HOTIAD de beste Turkse Nederlanders

De Turks-Nederlandse ondernemingsvereniging HOTIAD heeft afgelopen weekend de meest succesvolle Turkse Nederlanders van dit jaar bekendgemaakt.
Dat gebeurde zondag tijdens de derde Hotiad Awards in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.
De prijzen zijn uitgereikt in de vier categorieën beste student, sporter, artiest en jonge ondernemer van 2015.
De beste student van 2015 is volgens HOTIAD Mehmet Akif Başer geworden, student Chemische Technologie en Internationale Betrekkingen. Hij deed naast zijn studie ook met projecten mee bij OPCW, het uitvoerend orgaan van het Verdrag chemische wapens.

Nisa Tutucu is de beste sporter van Nederland geworden. Zij won kampioenschappen taekwondo in Nederland en wil later meedoen met de Olympische Spelen.

Fotograaf Ahmet Polat is de beste artiest geworden, eerder tot Fotograaf des Vaderlands benoemd. Hij is ambassadeur van de Nederlandse fotografie geweest. Zijn werk hing in het Stedelijk Museum Amsterdam en in Fotografiemuseum Foam.

De onderscheiding beste jonge ondernemer is naar Yakup Özdemir gegaan (IQ Flowers). Hij is bezig met een project dat ervoor zorgt dat Nederlandse bloembollen in de Turkse stad Adana worden gekweekt en daar groeien. Deze (snij)bloemen komen weer terug naar Nederland en worden in de grootste bloemenveiling van de wereld, Flora Holland, verkocht.
Avond

De avond is bijgewoond door ruim 500 prominente Turks-Nederlandse gasten en ondernemers, waaronder ook de plaatsvervangende Turkse ambassadeur in Den Haag Kurtuluş Aykan, de Turkse consul-generaals Sadin Ayyildiz (Rotterdam) en Tolga Orkun (Amsterdam), Tweede Kamerleden Yasemin Çeğerek (PvdA) en Selçuk Öztürk (DENK) en lokale poltici. Het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor en de bekende TRT-zanger Kutlu Payaslı zorgden voor het entertainment van de avond.

Plaatsvervangend ambassadeur Aykan, die net van een half uur durende interview met Nieuwsuur over integratie van Turken in Nederland kwam, gaf aan trots te zijn wat de Turkse Nederlanders hebben bereikt in Nederland. “De Nieuwsuur-correspondent kon net zo goed plaats nemen in deze zaal zodat hij met eigen ogen kon zien hoe het ziet met de integratie van Turken. We spreken hier een en al van succes.”

HOTIAD-voorzitter Hikmet Gürcüoğlu gaf aan dat het belangrijk is om het succes van Turkse Nederlanders te benadrukken. “De tijd van gastarbeidersschap is voorbij. Vanaf nu gaan we het over de successen van Turkse Nederlanders hebben.”

Cijfers

Turks-Nederlandse ondernemingen die aangesloten zijn bij HOTIAD, zorgen voor een omzet van miljarden euro’s per jaar in Nederland.

Turkse-Nederlanders hebben samen in Nederland meer dan 24.000 ondernemingen en bieden werk aan ruim 80.000 mensen. Daarnaast neemt het aantal hoogopgeleide Turkse Nederlanders toe.

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | REDACTIE Turkish Media Center (TMC) | Gepubliceerd: 04-10-2016

One Comment

Leave a Reply